یک کارمند مبتکر مخابرات استانآذربایجان شرقی در تبریز با ساخت دستگاه «ریپیتر خورشیدی» که قادر به پوشش مناطق جغرافیایی کوهستانی و ضدماهوارهای است،نقاط کور تلفن همراه در کشور را روشن کرد.
این کارشناس بهینهسازی ارتباطات سیار استانآذربایجان شرقی در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز افزود:این دستگاه میتواند بدون وجود برق نیز کار کند و به دلیل تغذیه از سلولهای خورشیدی، کاملا توجیه اقتصادی دارد و در مقایسه با مشابه خارجی خود مصرف برق بسیار کمتری دارد.
"توحید علم قلیلو"در عین حال اضافه کرد:مشابه خارجی این دستگاه وجود ندارد و بدنه آن ضدآب است و « ریپیتر خورشیدی » سیگنال ضعیف را پس از تقویت تا شش کیلومتر پوشش میدهد.
وی تصریح کرد:برای ساخت این دستگاه 10 میلیون ریال هزینه شده است و این هزینه بدون محاسبه آنتن و سلولهای خورشیدی دستگاه است و برای ساخت آن 1460 روز ( چهار سال) کار صورت گرفته است.
این مبتکر گفت:« ریپیتر خورشیدی » این مهندس مخابرات قابل نصب با هزینههای بسیار کم با سرعت زمان بیشتر در هر شرایط مکانی و جغرافیایی است و میتواند نقاط کور و مسیرهای خارج از پوشش را تحت پوشش خود قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد:مشابه خارجی این دستگاه 8 برابر ولی فاقد امکانات استفاده از سلول خورشیدی هستند و فقط در صورتی که جریان برق وجود داشته باشد قابل استفاده است ضمن آن که وزن « ریپیتر خورشیدی » ایرانی فقط 5 کیلوگرم وزن دارد ولی ریپیتر های خارجی تا 30 کیلوگرم دارای وزن هستند.
این مخترع و مبتکر میگوید:امکان تولید انبوه «ریپیتر خورشیدی» در داخل کشور وجود دارد و میتوان هر سال تا یک هزار دستگاه نیز تولید کرد.
وی هزینه مورد نیاز برای تولید این مقدار « ریپیتر » را حدود 5 میلیارد ریال عنوان کرد.
این مبتکر خواستار حمایت مسئولان از این ابتکار و اختراع خود با هدف ایجاد پوششهای لازم و کافی در مناطقی شد که به دلیل شرایط خاص جغرافیایی محل،امکان هیچگونه نفوذ امواج رادیویی و حتی ماهوارهای برای ارتباطات تلفن همراه و حتی ثابت وجود ندارد.
زمان درج خبر : 22 مهر 1385 / 12:03