دکتر ابراهیم کارخانهای : اعتبارات تحقیقاتی سال جاری از سال گذشته بیشتر است و شاهد افزایش بودجه این بخش بودهایم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: در لایحه یک فوریتی اصلاح جداول شماره 4 و 8 قانون برنامه چهارم توسعه در این رابطه بر اساس ماده واحدهای که به تصویب مجلس رسید، مقرر شد که معادل ریالی یک میلیارد دلار از درآمد حاصل از صادرات نفت خام به حساب درآمدهای عمومی واریز و در 17 بند شرح مندرج صد در صد تلقی و هزینه شود.
وی ادامه داد: از آن 17 بند در بند 6 مقرر شده که معادل 50 میلیون دلار برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاههای دولتی و مراکز پژوهشی و سرانه دانشجویی برای کمک به مراکز پیام نور توسط وزارت علوم اختصاص یابد.
کارخانهای با عدم قبول این مسأله که امکان ندارد در متمم بودجه به بخش تحقیقات و پژوهش توجه نشده باشد، تصریح کرد: لایحه متمم را ندیدهام چون هنوز به مجلس داده نشده است، لذا اطلاعی از صحت یا سقم این مسأله نداریم.
رییس کمیتهی آموزش و تحقیقات مجلس معتقد است: آنچه در رابطه با اعتبارات تحقیقاتی مهم است در درجه اول مسأله بهینه و به جا هزینه کردن اعتبارات پژوهشی است در حالی که در ساختار فعلی تنها 10 درصد اعتبارات پژوهشی به صورت هدفمند و برنامهریزیشده هزینه میشود که اگر سعی شود همین بودجهای که در سال جاری اختصاص یافته شده را با یک مکانیزم خاصی به صورت هدفمند و بهینه هزینه کنیم، این مسأله میتواند قدم مؤثری در گسترش، توسعه و پیشرفت علمی و تحقیقاتی کشور باشد.
به نظر وی، اگر با ساختار فعلی، اعتبارات پژوهشی ، افزایش پیدا کند به این صورت نمیتوان تغییرات زیادی در رابطه با توسعه علمی و پژوهشی کشور شاهد بود، مگر آنکه این ساختار موجود به طور هدفمند در راستای توسعه و پیشرفت علمی و صنعتی کشور طراحی شود.