نماینده زرند در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مجبوریم در بخش تولید علم و فناوری و استفاده از آن در توسعه مملکت، به بحث تحقیقات توجه داشته باشیم.
دکتر حسین امیریخامکانی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در ارزیابی از این مساله که در لایحه متمم بودجه بحثی از افزایش بودجه بخش تحقیقات نشده، گفت: متاسفانه این اشتباه استراتژیکی است که سالها مسوولان نظام گرفتار آن هستند و نباید تکرار کنند.
وی افزود: آنچه واضح است این که توسعه مملکت، رفاه مردم و حل مشکل اشتغال در گرو اقدامات مبتنی بر دانایی و شناخت راهکارهاست که این هم تنها در پناه تحقیق به وجود میآید.
این نماینده مجلس با اظهار تاسف از این که در چند سال گذشته در کل کشور به اهمیت بخش تحقیقات و پژوهش دقت لازم نمیشود، خاطرنشان کرد: همه به این مساله واقفند، ولی متاسفانه هیچ جایی عملی نمیشود. مجبوریم که در کل در بحث آموزش و تحقیقات به این مساله توجه کنیم. چون باید بپذیریم در آموزش و پرورش و وزارت علوم هر هزینهای که خرج میکنیم، یک نوع سرمایهگذاری است، ولی متاسفانه این مساله جانیفتاده است که هزینههای تحقیقاتی و آموزشی را سرمایهگذاری قلمداد کنیم.
وی ادامه داد: اگر این دید وجود داشته باشد همه با رغبت سرمایهگذاری میکنند. ما برای اشتغال پول میگذاریم چون احساس فشار از سوی جامعه و احساس نیاز از این طرف صورت میگیرد. در حالی که باید در بخش تحقیقات نیز این فشار و احساس نیاز وجود داشته باشد و به این ترتیب در بخش تحقیقات باید سرمایهگذاری کنیم. انتظار ما از دولت این است در متمم بودجه، بخش تحقیقات و به خصوص فناوریهای نو مثل IT و زیست محیطی این بخش را تقویت کنند و قطعا این مساله در درازمدت جواب خواهد داد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: این بیتوجهیها، روند تحقیقات و به دنبال آن تولید علم را دچار مشکل میکند. عدم توجه به تحقیقات و بودجه این بخش، در این سیکلی که تولید علم و فناوری و تبدیل فناوری به اشتغال و توسعه را به همراه دارد ما را با مشکل مواجه میکند.
وی در پایان گفت: اگر این سیکل معیوب باشد؛ قطعا هر اندازه تلاش کنیم به جایی نمیرسیم و دچار روزمرگی میشویم و کشوری که دچار روزمرگی شود با مشکل و خطر مواجه میشود. اگر بخواهیم از این حالت بیرون بیاییم و برای توسعه مملکت برنامه داشته باشیم، قطعا باید به تحقیقات کشور توجه کنیم.