خبرگزاری کتاب ایران با نشانی ( (www.ibna.irطی مراسمی توسط موسسه خانه کتاب راهاندازی شد.
به گزارش ایرنا، سید مهدی جهرمی مدیرعامل موسسه خانه کتاب در این مراسم گفت: هدف از راهاندازی این خبرگزاری توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی و تامین محتوا و مواد اولیه برای پوشش خبری مناسب کتاب و وقایع کتاب در داخل و خارج از کشور است.
وی اظهار داشت: به باور ما پوشش خبری و رسانهای در زمینه کتاب ناکافی بوده و در شان و منزلت کتاب نیست.
وی تصریح کرد: از این رو برآن شدیم تا با تاسیس خبرگزاری کتاب این نقص را برطرف کرده و مطالب مورد نیاز رسانهها و مطبوعات در حوزه کتاب را در اختیار آنان قرار دهیم.
جهرمی در ادامه به سایت خانه کتاب اشاره کرد و گفت: دراین بانک، اطلاعات جامع و کاملی در خصوص کتاب موجود است و تمامی مخاطبان اعم از افراد عادی، ناشران، مترجمان، مولفان و محققان میتوانند بامراجعه بهاین بانک از آخرین و تازهترین کتابهای منتشره در تمامی زمینهها آگاهی یابند.
وی یادآورشد: متاسفانه برغم ارزش این بانک اطلاعاتی از نظر وسعت، هنوز حتی در بین اصحاب فرهنگ، قلم و کتاب ناشناخته باقی مانده است.
پدرام پاک آیین سرپرست خبرگزاری کتاب ایران نیز در این مراسم گفت: در این سایت از انواع قالبهای خبری همچون خبر، گزارش خبری و گزارش تصویری استفاده شده است.
وی اظهارداشت: به لحاظ موضوعی نیز معرفی تمامی کتابهای منتشره در حوزه های مختلف از جمله دین، ادبیات، علوم اجتماعی، کودک و نوجوان، تالیف و نشر در این سایت موجود است و ناشران، مولفان، مترجمان، کتاب فروشان و اصحاب فرهنگ و نخبگان میتوانند با مراجعه به این سایت در جریان جزئیات جدیدترین کتابها قرار گیرند.
وی، هدف از راهاندازی این خبرگزاری را نهادینه کردن اطلاع رسانی حوزه کتاب در سایر رسانهها و معرفی کتاب به مخاطب عام عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، خبرگزاری کتاب در صدد است نظرها و انتقادهای مخاطبان را در قالب گزارشهایی در سایت برای بهرهبرداری مسئولان و دیگر مخاطبان بگنجاند.
پاک آیین، حوزه بینالملل را از دیگر بخشهای این سایت برشمرد و افزود: مترجمان خبرگزاری کتاب قرار است اخبار حوزه نشر در سطح جهان را ترجمه کرده و در این سایت ارایه دهند.
محمداسماعیل منتظر قائم عضو هیات علمی دانشکده اجتماعی دانشگاه تهران نیز در این مراسم گفت: اگر ما بتوانیم خبرگزاری را در مسیری هدایت کنیم که وظایف را به نحو احسن انجام دهد، اقتصاد، سیاست، فرهنگ و تمامی حوزهها و حتی نسلهای آینده نیز از برکات و ثمرات آن بهرهمند خواهند شد.
وی، با بیان این مطلب که تاریخ تمدن بشری مرهون کتابت است، اظهار داشت: پیش از آن انسانها هر آنچه تجربه میکردند به دلیل نداشتن ابزاری برای نوشتن نمیتوانستند به دیگران منتقل کنند.
وی تصریح کرد: کتابت نقطهای است که یک فرد را به عمق درون وجود خود در آفاق، نظام اجتماعی، فرهنگی و کل جهان متصل میکند.