اخبار موسسه آموزشی و پژوهشی علمی - کاربردی

اخبار ٬ مقالات٬ اختراعات اساتید و دانشجویان در عرصه علم و صنعت

اخبار موسسه آموزشی و پژوهشی علمی - کاربردی

اخبار ٬ مقالات٬ اختراعات اساتید و دانشجویان در عرصه علم و صنعت

چین دومین سرمایه‌گذار بزرگ جهان در تحقیق و توسعه شناخته شد

سازمان توسعه و همکاری اقتصادی با انتشار گزارشی در زمینه روند فناوری در جهان اعلام کرد چین بعد از آمریکا بیشترین حجم سرمایه‌گذاری را در زمینه تحقیق و توسعه انجام داده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، درک پیلات رییس بخش سیاست علوم و فناوری این سازمان افزایش سریع سرمایه‌گذاری و استخدام پژوهشگران در چین را حیرت انگیز توصیف کرد.

وی افزود کشورهای عضو این سازمان باید شبکه نوآوری و تحقیق خود را کارآمدتر کنند و راههای تازه‌ای برای ایجاد نوآوری در اقتصاد جهانی امروز که بطور فزاینده‌ای رقابتی است بیابند.

با ادامه این روند بودجه چین در سال ‪ ۲۰۰۶‬در زمینه تحقیق و توسعه حدود ‪ ۱۳۶‬میلیادر دلار خواهد بود که از سرمایه‌گذاری ‪ ۱۳۰‬میلیارد دلاری ژاپن هم فراتر می‌رود.

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی پیش بینی کرد آمریکا با ‪ ۳۳۰‬میلیارد دلار بیشترین حجم سرمایه‌گذاری را در توسعه و تحقیق در سال ‪ ۲۰۰۶‬داشته باشند.

بودجه تحقیقات کره جنوبی با ‪ ۲۴‬میلیارد دلار در ردیف هفتم قرار دارد و پس از آن هند قرار گرفته است.

افزایش بودجه تحقیقات در چین تا حدودی نشانگر رشد اقتصادی این کشور و نیز بیانگر تاکید بیشتر بر علم به عنوان موتور محرکه رشد است.

بودجه تحقیق و توسعه چپن طی دهه گذشته دو برابر افزایش یافته است.

در سال ‪ ۰/۶ ، ۱۹۹۵‬درصد تولید ناخالص ملی این کشور صرف تحقیق و توسعه می‌شد که در سال ‪ ۲۰۰۴‬به ‪ ۱/۲‬درصد رسید.

طی این دوره شمار محققان چینی ‪ ۷۷‬درصد افزایش یافته است و این کشور در حال حاضر با ‪ ۹۲۶‬هزار محقق بعد از آمریکا بیشترین شمار محققان را در جهان دارد. در آمریکا ‪ ۱/۳‬میلیون محقق فعالیت می‌کنند. شمار محققان ژاپنی ‪ ۶۷۷‬هزار نفر اعلام شده است.

حدود ‪ ۱۵‬هزار دانشمند چینی در آمریکا مشغول کار هستند که بزرگترین گروه محققان خارجی را در این کشور تشکیل می‌دهند.

دولت و شرکتهای چینی سرمایه‌گذاری سنگینی بر روی فناوریهای نوین از ارتباطات راه دور تا بیوتکنولوژی و کاهش اتکا به علوم خارجی انجام می‌دهند. دو سوم بودجه تحقیقات چین از صنعت و یک سوم از طرف دولت تامین شده است.

چین در برنامه ‪ ۱۵‬ساله خود نوآوری را موتور رشد چین دانسته و خواستار توسعه در ‪ ۱۱‬حوزه مهم از جمله لیزر، انرژی هسته‌ای، و ژنتیک شده است.

رشد اقتصادی چین امسال ‪ ۱۰‬درصد پیش بینی شده است. چین قصد دارد تا سال ‪ ۲۰۲۰‬به یک اقتصاد نوآور اصلی در جهان تبدیل شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد