سازمان توسعه و همکاری اقتصادی با انتشار گزارشی در زمینه روند فناوری در جهان اعلام کرد چین بعد از آمریکا بیشترین حجم سرمایهگذاری را در زمینه تحقیق و توسعه انجام داده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، درک پیلات رییس بخش سیاست علوم و فناوری این سازمان افزایش سریع سرمایهگذاری و استخدام پژوهشگران در چین را حیرت انگیز توصیف کرد.
وی افزود کشورهای عضو این سازمان باید شبکه نوآوری و تحقیق خود را کارآمدتر کنند و راههای تازهای برای ایجاد نوآوری در اقتصاد جهانی امروز که بطور فزایندهای رقابتی است بیابند.
با ادامه این روند بودجه چین در سال ۲۰۰۶در زمینه تحقیق و توسعه حدود ۱۳۶میلیادر دلار خواهد بود که از سرمایهگذاری ۱۳۰میلیارد دلاری ژاپن هم فراتر میرود.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی پیش بینی کرد آمریکا با ۳۳۰میلیارد دلار بیشترین حجم سرمایهگذاری را در توسعه و تحقیق در سال ۲۰۰۶داشته باشند.
بودجه تحقیقات کره جنوبی با ۲۴میلیارد دلار در ردیف هفتم قرار دارد و پس از آن هند قرار گرفته است.
افزایش بودجه تحقیقات در چین تا حدودی نشانگر رشد اقتصادی این کشور و نیز بیانگر تاکید بیشتر بر علم به عنوان موتور محرکه رشد است.
بودجه تحقیق و توسعه چپن طی دهه گذشته دو برابر افزایش یافته است.
در سال ۰/۶ ، ۱۹۹۵درصد تولید ناخالص ملی این کشور صرف تحقیق و توسعه میشد که در سال ۲۰۰۴به ۱/۲درصد رسید.
طی این دوره شمار محققان چینی ۷۷درصد افزایش یافته است و این کشور در حال حاضر با ۹۲۶هزار محقق بعد از آمریکا بیشترین شمار محققان را در جهان دارد. در آمریکا ۱/۳میلیون محقق فعالیت میکنند. شمار محققان ژاپنی ۶۷۷هزار نفر اعلام شده است.
حدود ۱۵هزار دانشمند چینی در آمریکا مشغول کار هستند که بزرگترین گروه محققان خارجی را در این کشور تشکیل میدهند.
دولت و شرکتهای چینی سرمایهگذاری سنگینی بر روی فناوریهای نوین از ارتباطات راه دور تا بیوتکنولوژی و کاهش اتکا به علوم خارجی انجام میدهند. دو سوم بودجه تحقیقات چین از صنعت و یک سوم از طرف دولت تامین شده است.
چین در برنامه ۱۵ساله خود نوآوری را موتور رشد چین دانسته و خواستار توسعه در ۱۱حوزه مهم از جمله لیزر، انرژی هستهای، و ژنتیک شده است.
رشد اقتصادی چین امسال ۱۰درصد پیش بینی شده است. چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۰به یک اقتصاد نوآور اصلی در جهان تبدیل شود.