دبیر ستاد و بزرگداشت هفته پژوهش گفت برنامهها و فعالیتهای هفته پژوهش و فناوری، از ۲۵تا ۲۹دیماه برگزار میشود.
پیشتر طبق روال سالهای گذشته و همزمان با روز پژوهش قرار بر این بود هفته پژوهش از ۲۵تا ۲۹آذرماه برگزار شود که به دلیل همزمانی با انتخابات برنامههای این هفته یک ماه به عقب انداخته شد.
دکتر "احمد فاطمی" روز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت همزمان با هفته پژوهش نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری با هدف ارایه کارهای پژوهشی و فناوری پژوهشگران و صنعتگران کشور برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه ایران از نظر پژوهشی از پتانسیل و قابلیت زیادی در محافل علمی برخوردار است افزود نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری مکانی برای نمایش این تواناییهای علمی است.
دکتر فاطمی گفت از دیگر برنامههای هفته پژوهش برگزاری نمایشگاه کتب تخصصی است با این رویکرد که سعی شده در این نمایشگاه کتب مورد علاقه و مورد نیاز پژوهشگران ارایه شود.
وی افزود به همین منظور از اساتید و معاونین پژوهشی دانشگاهها و دانشجویان درخواست شده تا لیستی از کتابهای مورد نیاز خود را ارایه دهند تا آن کتاب برای آنها در نمایشگاه تخصصی کتاب ارایه شود.
به گفته دبیر ستاد برگزاری هفته پژوهش همزمان با هفته پژوهش کارگاه های آموزشی، سمینارها و نشستهای علمی و جشنواره جوان خوارزمی برگزار میشود که زمانبندی دقیق آنها متعاقبا اعلام خواهد شد.
دکتر فاطمی در خصوص محورهای مورد بررسی در هفته پژوهش گفت ظرفیتسازی در پژوهش و توسعه علمی کشور، بودجه ریزی در بحث پژوهش، سند توسعه پژوهش و فناوری و بحث سیستم مدیریت اطلاعات پژوهشی و فناوری از جمله مباحث مورد نظر در هفته پژوهش است.
امسال هفته پژوهش با شعار "بدون پژوهش و مطالعه تصمیمگیری نکنیم" برگزار میشود.
هفته پژوهش با برگزاری جشنواره پژوهش و فناوری روز ۲۵دیماه در محل سالن اجلاس سران آغاز میشود.
دکتر "بهزاد سلطانی" دبیر این جشنواره نیز در این نشست خبری گفت یکی از تفاوتهای جشنواره امسال با سال گذشته این است که امسال علاوه بر انتخاب و تقدیر از پژوهشگران و محققان برتر از مدیران پژوهشی نیز که در امر پژوهش و فناوری نقش داشتهاند تقدیر میشود.
وی گفت جشنواره پژوهش و فناوری در چهار بخش پژوهشگران برتر، سازمان های پژوهشی و فناوری برتر، فعالیتهای پژوهشی برتر و مدیران پژوهشی برتر برگزار میشود.
دکتر سلطانی در خصوص معیارهای انتخاب پژوهشگر برتر گفت تعداد مقالات ارایه شده در همایشها و مجلات معتبر داخلی و خارجی و انجام طرحهای تحقیقاتی و اجرایی و تجاری کردن نتایج طرحهای تحقیقاتی از جمله معیارهای انتخاب پژوهشگران برتر است.
وی در خصوص معیار انتخاب مدیران پژوهشی برتر نیز گفت راهاندازی و شروع فعالیتهای جدید پژوهشی، اثر بخشی فعالیتهای پژوهشی، داخلی کردن فناوری مورد نیاز موسسه یا سازمانی که در آن فعالیت دارد، به کار گرفتن نتایج تحقیقات مختلف در دستگاههای اجرایی مرتبط، داشتن برنامه راهبردی و عملیاتی برای فعالیتهای پژوهشی و ارتباط و تعامل با سایر موسسهها و سازمانهای علمی و صنعتی کشور از جمله معیارهای انتخاب مدیران پژوهشی برتر است.