منبع: کارگزار روابط عمومی
یکشنبه 28مرداد ماه 1385
آیین نامه نحوه فعالیت، وظایف و اختیارات روابط عمومی دستگاه های اجرایی
نظر به اهمیت و نقش اساسی مردم در نظام جمهوری اسلامی و لزوم استحکام مردم و مسوولان و رسالت سنگینی که دستگاه های اجرایی در حفظ و گسترش این ارتباط بر عهده دارند و پیرو بخشنامه شماره 33790 مورخ 16/4/1364 نخست وزیر وقت و ابلاغیه مورخ 6/4/1374 معاون اول وقت رییس جمهور، «آیین نامه نحوه فعالیت، وظایف و اختیارات روابط عمومی دستگاه های اجرایی» به شرح ذیل به تصویب رسید.
«آیین نامه نحوه فعالیت، وظایف و اختیارات روابط عمومی دستگاه های اجرایی»
ماده 1: در این آیین نامه واژگان در معانی ذیل به کار می روند:
1- روابط عمومی: اداره کل روابط عمومی دستگاه های اجرایی یا واحدهای مشابه
2- شورا: شورای اطلاع رسانی دولت
3- سخنگو: سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران
ماده 2: اجرای سیاست های تبلیغاتی دولت، همکاری با رسانه های گروهی جهت انعکاس مناسب عملکردهای بخش های مختلف، برنامه ریزی، تهیه و اجرای طرح های تبلیغاتی سازمان، اجرای مناسب مراسم و مناسبت ها، ایجاد حسن رابطه بین کارکنان و مسوولان دستگاه مربوطه از طریق برگزاری جلسات داخلی، افکارسنجی و ... از وظایف عمده روابط عمومی هر وزارتخانه یا سازمان محسوب می گردد.
تبصره 1: شرح وظایف تفصیلی روابط عمومی ها ظرف دو ماه با پیشنهاد سخنگوی دولت از سوی شورای اطلاع رسانی دولت تهیه خواهد شد.
تبصره 2: ادغام واحدهای روابط عمومی و امور بین الملل با یکدگر تنها در صورتی مجاز است که تشکیلات روابط عمومی امکان و قابلیت اجرای کلیه وظایف خود در کنار فعالیت های بین المللی دستگاه را داشته باشد.
ماده 3: امور تبلیغاتی و اطلاع رسانی دستگاه های اجرایی و شرکت ها و موسسات دولتی و کلیه دستگاه های مشمول
تبصره: سخنگو و رییس شورای اطلاع رسانی دولت مکلف است به صورت مستمر نظارت لازم را بر اجرای صحیح این سایت ها به عمل آورد.
ماده 4: روابط عمومی هر وزارتخانه، سازمان و دستگاه اجرایی زیر نظر مستقیم بالاترین مقام هر دستگاه اداره و مسوول آن سخنگوی رسمی دستگاه محسوب می گردد.
تبصره 1: انتصاب مسوول روابط عمومی دستگاه های اجرایی در عالی ترین سطح دستگاه از میان افراد دارای خلاقیت، تحرک و آگاهی سیاسی- اجتماعی و آگاهی های رسانه ای با مشورت سخنگو و در بخش های داخلی هر دستگاه با مشورت مسوول روابط عمومی دستگاه مربوطه صورت خواهد گرفت.
تبصره 2: دستگاه های اجرایی مکلفند ترتیبی اتخاذ نمایند که کلیه فعالیت های قابل انتشار و ارتباطات تمامی بخش های دستگاه به صورت متمرکز از سوی روابط عمومی مرکزی دستگاه صورت پذیرد.
تبصره 3: در صورت تشخیص عالی ترین مقام دستگاه مربوطه، سخنگوی دستگاه از میان معاونین و دیگر مدیران دستگاه مربوطه با رعایت تبصره 1 این ماده صورت خواهد گرفت.
ماده 5: به منظور انسجام بخشی، اتخاذ شیوه های مناسب و وحدت رویه دولت در امور ارتباطی و تبلیغی، مجمع روابط عمومی دستگاه های اجرایی متشکل از کلیه مدیران روابط عمومی دستگاه ها و معاونین مطبوعاتی و فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ریاست سخنگو و رییس شورای اطلاع رسانی دولت و دبیری شورا تشکیل خواهد گردید.
تبصره 1: جلسات مجمع حداقل بایستی هر دو ماه یکبار برگزار گردد.
تبصره 2: مجمع روابط عمومی در مراکز استان ها به ریاست استاندار و دبیری مسوول روابط عمومی استانداری و با شرکت کلیه مسوولان روابط عمومی دستگاه های استانی و فرمانداری های استان تشکیل می گردد.
تبصره 3: هزینه های اجرایی مجمع به صورت سالیانه در بودجه سنواتی ذیل ردیف های نهاد ریاست جمهوری محاسبه خواهد گردید.
ماده 6: به استثنای وزارء و معاونان آن ها و رده های همتراز، انجام هرگونه مصاحبه و انتشار هرگونه خبر و اطلاعیه بایستی از طریق روابط عمومی دستگاه صورت پذیرد.
ماده 7: واحد های روابط عمومی حداکثر تا اسفند ماه هر سال برنامه های سال بعد ارتباطی، اطلاعاتی و انتشاراتی خود را بر اساس برنامه سالانه وزارتخانه یا سازمان متبوع خود تنظیم و برای تصویب شورای اطلاع رسانی دولت ارایه خواهد نمود.
ماده 8: هزینه های روابط عمومی از جمله هزینه های ضروری وزارتخانه ها و سازمان ها تلقی شده و دستگاه ها موظفند پنج در هزار بودجه جاری پیشنهادی خود به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور را برای فعالیت های روابط عمومی محسوب و هنگام مبادله موافقتنامه با سازمان مدیریت آن را منظور نمایند.
ماده 9: این آیین نامه در 9 ماده و 9 تبصره به تصویب رسیده و از زمان ابلاغ لازم الاجرا می باشد و کلیه آیین نامه، دستورالعمل ها و بخشنامه های مشابه از جمله تصویب نامه 81558-28/12/1353 هیات وزیران وقت فاقد اعتبار می باشد.