معاون پژوهشی دانشگاه تهران گفت: در جهان 57 کشور اسلامی داریم که بودجه تحقیقاتی آنها یک و 7 دهم تریلیون دلار است که این مقدار از یک کشور اروپایی مثل آلمان کمتر است.
دکتر موسوی موحدی در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در خراسان، با اشاره به اینکه سیاستگذاری علمی، مدیریت، ظرفیتسازی و موقعیتیابی از مهمترین مسایل و اولویتهای تهیه نقشه علمی کشور است، اظهار داشت: در این رابطه باید با تعریف ظرفیتسازی ملی و برنامهریزی بر اساس توانمندیهای داخلی هر یک از دستگاههای دولتی گام های مناسبی در این زمینه بردارند.
وی افزود: از دیگر مسایل عمده نقشه علمی کشور منابع علمی دیجیتالی است که اگر کشور این منابع را نداشته باشد باعث فاصله گرفتن آن از جهان می شود که در زمینه منابع علمی دیجیتالی باید سرمایه گذاری بالایی از طرف دولت صورت گیرد.
دکتر موسوی موحدی تصریح کرد: تجهیز کردن دانشگاهها از مسایل مهم نقشه علمی میباشد چرا که کشور نیازمند تجهیزات پیشرفته برای رقابت با محققان جهان و استفاده از این دستگاهها برای دستیابی به اهداف تحقیقاتی خود است.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران در گفتوگو با ایسنا افزود: در پذیرش دانشجو نیز باید توجه کرد که امروز راهکار پذیرش دانشجو میبایست حالتی رقابتپذیر با کشورهای منطقه و دانشگاههای دنیا داشته باشد که در این زمینه تنها کنکور سراسری نمیتواند این امکان را به وجود آورد.
وی درباره اعتبارت پژوهشی دانشگاهها و دستگاههای دولتی گفت: ظرفیت دانشگاهها بسیار بالاتر از بودجهای است که به آنها تعلق میگیرد و اگر میخواهید برای سال آینده این بودجه افزایش یابد به گونهای در نظر بگیرند که بتواند درصد معقولی از نیازهای پژوهشی دانشگاهها را تامین کند.
دکتر موسوی موحدی در خصوص افزایش تعداد مقالات پژوهشگران داخلی در مجلات معتبر بینالمللی گفت: مقالات باید به گونهای باشند که در دسترس الکترونیکی و چرخه دید پژوهشگران جهان قرار گیرند تا از آنها استفاده شود و جزو منابع دست اول جهان باشند.