پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: بهترین مردم کسی است که بیشتر به آنها سود برساند.
بنیاد شریف موسسهای غیر انتفاعی است که هدف آن ارتقاء سطح تولید علم، تحقیق و پژوهش و پیشرفت کشور از طریق کمک در جهت توسعه امکانات کیفی و کمی دانشگاه صنعتی شریف میباشد. بمنظور نیل به این اهداف بنیاد مبادرت به کلیه فعالیتهای مجاز فرهنگی، تحقیقاتی، بهداشتی، ورزشی و اقتصادی مینماید. از جمله این موارد:
۱) تاسیس شرکت و بنگاههای انتفاعی و مصرف درآمدهای حاصل در راستای اهداف بنیاد و سرمایهگذاری مجدد
۲) سرمایهگذاری و مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی
۳) اخذ نمایندگی موسسات و شرکتهای دیگر اعم از داخلی و خارجی
۴) قبول وقف، هبه و هرگونه هدایا و کمکهای مردمی.
۵) اخذ وام و قرضالحسنه از اشخاص و موسسات مالی و بانکها
۶) توثیق اموال نزد اشخاص و موسسات مالی و بانکها
۷) هبه و کمک و اعطای قرضالحسنه به دانشگاه صنعتی شریف و موسسات آموزشی، علمی و پژوهشی وابسته به دانشگاه صنعتی شریف
۸) انجام کلیه عملیات مجاز که به طور مستقیم و غیر مستقیم برای تحقق اهداف بنیاد مفید بوده و یا در جهت اجرای موضوع بنیاد ضرورت داشته باشد
۹) همکاری در جهت توسعه کمی و کیفی دانشگاه شریف
کلیه فعالیتهای بنیاد غیر سیاسی و غیر انتفاعی بوده و با رعایت کامل قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.
مرکز اصلی بنیاد در تهران واقع است و در صورت لزوم میتواند، برابر مقررات در سایر نقاط داخل و خارج کشور نمایندگی، دفتر و یا شعب دیگر دایر نماید.
مدت فعالیت بنیاد از تاریخ تاسیس و برای مدت نا محدود میباشد.
بنیاد دارای ۴ رکن اساسی است :
۱) هیات امنا بنیاد، تشکیل شده از حداقل ۱۵ نفر و حداکثر ۲۵ نفر که دارای کلیه اختیارات برای تصمیمگیری در خصوص بنیاد و وظایف دیگر میباشد.
۲) هیات مدیره بنیاد متشکل از ۵ نفر میباشد که ۱ نفر رئیس هیات مدیره و ۱ نفر نایب رئیس از بین خود انتخاب میکنند.
۳) مدیر عامل بالاترین مقام اجرایی بنیاد و در چارچوب اساسنامه و قانون تجارت مجری تصمیمات و مصوبات هیات مدیره است.
۴) بازرس از بین اشخاص حقوقی و حقیقی انتصاب میگردد.
شورای مشورت بنیاد شریف : یکی از محورهای بسیار با اهمیت بنیاد شورای مشورت بنیاد است. شورای مشورت را دوستداران و حامیان مادی و معنوی دانشگاه ونیز شخصیتهای برجسته علمی – اجتماعی و اقتصادی علاقمند به توسعه و پیشرفت دانشگاه تشکیل میدهند.
بودجه بنیاد از طریق سرمایه گذاری و در آمد شرکتها و سازمانهایی که مالکیت آنها در اختیار بنیاد است، جمعآوری هدایا (نقدی و غیر نقدی)، حق عضویت، اعانات، قبول وقف، قبول ارث و کمکهای مادی و معنوی اشخاص حقیقی و حقوقی علاقمند به نشر و گسترش علم تامین میگردد.
فعالیتهای بنیاد در جهت پیشبرد اهداف آن بر این اساس میباشد :
تاسیس شرکت و بنگاههای انتفاعی و مصرف درآمدهای حاصل در راستای اهداف بنیاد، سرمایه گذاری و مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی، اخذ نمایندگی موسسات و شرکتهای دیگر اعم از داخلی و خارجی، توثیق اموال نزد اشخاص و موسسات مالی و بانکها، هبه و کمک و اعطای قرضالحسنه به دانشگاه صنعتی شریف و موسسات آموزشی، علمی و پژوهشی وابسته به دانشگاه، همکاری در جهت توسعه کمی وکیفی دانشگاه شریف و ... .
این بنیاد با توجه به راهبردها و راهکارهای طرحریزی شده، سعی در جلب حمایت از کار آفرینان و نیز جذب نخبگان دانشگاه صنعتی شریف را دارد، تا بدینوسیله، از بروز بیشتر پدیده فرار مغزها که نتیجه کمبود امکانات و ... میباشد، تا حدودی جلوگیری کرده و از هوش، استعداد و توانایی این عزیزان در جهت پیشرفت و توسعه کشورمان، ایران استفاده شود.
امید است که با یاری حق تعالی و همکاری و همیاری دوستداران علم و هنر، این گنجینههای گرانبها را حفظ کرده و دست در دست یکدیگر به اهداف والای جمهوری اسلامی ایران که همان پیشرفت و توسعه ایران اسلامی است، جامع عمل بپوشانیم.