اخبار موسسه آموزشی و پژوهشی علمی - کاربردی

اخبار ٬ مقالات٬ اختراعات اساتید و دانشجویان در عرصه علم و صنعت

اخبار موسسه آموزشی و پژوهشی علمی - کاربردی

اخبار ٬ مقالات٬ اختراعات اساتید و دانشجویان در عرصه علم و صنعت

معیاری برای رقابت دانشگاههای کشور در عرصه نوشتن مقالات

طبق آمار اعلام شده از سوی دکتر زاهدی وزیر محترم علوم٬ تحقیقات و فناوری٬ محققان و پژوهشگران ایرانی در سال  85 ٬ شش هزار و سیصد مقاله علمی - پژوهشی بین المللی ارائه داده اند. دکتر باقری لنکرانی وزیر بهداشت‌٬ درمان و آموزش پزشکی روز پنجشنبه در نشست خبری بارسانه های داخلی و خارجی تعداد مقالا‌ت نمایه شده جمهوری اسلامی ایران تا پایان دیماه سال جاری را چهار هزار عنوان کرد و اظهار امیدواری نمود که این تعداد تا پایان سال به چهار هزار و 700 مقاله علمی برسد.

برای افزایش انگیزه و ایجاد رقابت علمی بین دانشگاهها٬‌ می توان شاخص مقایسه ای زیر را تعریف کرد:

صورت کسر: (تعداد کل هیات علمی کشور  تقسیم بر تعداد هیات علمی مرکز مورد نظر)

مخرج کسر: (تعداد کل مقالات منتشره تقسیم بر تعداد مقاله مرکز مورد نظر)

به این ترتیب اگر فرضا تعداد کل اعضای هیات علمی کشور در سال ۸۵ ٬ شصت و سه هزار نفر باشد و یک مرکز با ۸۰ عضو هیات علمی٬ در آن سال ۱۵ مقاله ISI نوشته باشد٬ شاخص مذکور ۵/۱۸۷٪ می شود. یعنی مرکز مذکور نسبت به کل کشور٬ جایگاه مناسبی از نظر تعداد مقالات منتشره خواهد داشت.

در شرایط مذکور٬‌ اگر فرضا مجموعه ای نیمی از اساتید را پوشش دهد اما فقط یک سوم مقالات را ارائه داده باشد٬ شاخص مذکور ۶۷٪ خواهد شد. یعنی این مجموعه ٬ به نسبت تعداد اعضای هیات علمی خود کمتر از متوسط استادان کشور مقاله ارائه کرده است.

البته باید تعریف واحدی در مورد عضو هیات علمی و نیز مقاله داشته باشیم. مثلا می توان همه افرادی را که شامل ضوابط حقوق و دستمزد هیات علمی می شوند٬ عضو هیات علمی منظور کرد. همچنین مقاله های ISI را می توان معتبر در نظر گرفت. در هر حال باید برای رسیدن به شاخص روشن٬ هم در سطح مرکز و هم در سطح کشور٬ تعریف واحدی به کار رود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد