اخبار موسسه آموزشی و پژوهشی علمی - کاربردی

اخبار ٬ مقالات٬ اختراعات اساتید و دانشجویان در عرصه علم و صنعت

اخبار موسسه آموزشی و پژوهشی علمی - کاربردی

اخبار ٬ مقالات٬ اختراعات اساتید و دانشجویان در عرصه علم و صنعت

تقسیم بندی سنتی علم به محض و کاربردی اعتبارش را از دست داده است

معاون علمی و فن‌آوری رییس جمهور با اشاره به تحولات و تاثیرات ناشی از فن‌آوری‌های نوین در مفهوم سنتی علم، جامعه و اقتصاد، اظهار داشت: عمده نیروهای تحقیقاتی ما در موسسات علمی متمرکزند که اگر آنها صرفا در حلقه‌های اول زنجیره نوآوری قرار داشته باشند از دستیابی به محصول نهایی باز می‌مانند در حالی که باید این مراکز از همان گام‌های اولیه در اندیشه محصول نهایی و تسخیر بازار باشند.

به گزارش خبرنگار «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر صادق واعظ زاده، معاون علمی و فناوری رییس جمهور در نخستین کنگره علم و فناوری نانو و کاربرد آن در صنایع گاز، نفت و پتروشیمی اظهار کرد: فن‌آوری نانو و تعداد کم شماری از فن‌آوری‌های مشابه و جدید علاوه بر این که دنیای آینده را متحول خواهند کرد خود علم و فعالیت‌های علمی را دگرگون می‌کنند و این تحول تاثیرات عملی و عینی و اجرایی بر فعالیت‌های ما می‌گذارد.

وی افزود: در گذشته علم به صورت سنتی به دو حوزه بنیادی و کاربردی و گاه توسعه‌یی تقسیم می‌شد اما در حال حاضر علم در حال تحول است و تحت پیشگامی چند فن‌آوری مطلوب از جمله نانو فناوری قرار گرفته و سرعت گرفتن این فن‌آوری‌های جدید نظیر نانو، بیو و زیست فن‌آوری چرخه نوآوری و زمان بین ایده تا محصول را کوتاه کرده و این امر با ایجاد روش‌های جدید و مدل‌سازی و نمونه سازی مراحل رسیدن به نتیجه نهایی را کوتاه کرده است.

وی در ادامه اظهار کرد: از دیگر سو علم با ابعاد مختلف اجتماع پیوند نزدیکی پیدا کرده به طوری که گاه یک فعالیت نظیر طراحی نرم افزار را نمی‌توان به طور مشخص به پیشرفت علم یا اقتصاد مربوط کرد و این به خاطر رقابت شدید حاکم بر اقتصاد متکی بر دانش و لزوم تولید علم با حداقل زمان و هزینه است.

معاون علمی و فن‌آوری رییس جمهور خاطر نشان کرد: اگر علم محض شامل علوم با اهداف کشف پدیده‌ها و وضع قوانین علمی باشد و علوم کاربردی در رفاه و ارتقاء سطح زندگی بشر نقش علمی ایفاء کند امروزه علوم جدید این اهداف را به طور همزمان در بر دارند و بدین ترتیب تقسیم بندی سنتی علم اعتبار خود را تا حد زیادی از دست داده است.

وی افزود: وضعیت جدید به ما گوشزد می‌کند که ساختارهایی را ساماندهی کنیم که بتوانند چنین علم و پژوهشهایی را محقق کنند و انتظار می‌رود تا پژوهشگر ما تولیدهای متعددی از پژوهش خود انجام دهد به طوری که این پژوهش شامل سند علمی، مقاله‌ای در سطح شکافتن مرز جهانی علم، اختراع و محصولی قابل ارائه به مردم باشد.

وی افزود: ساختارهای ما باید در میان دستگاههای مختلف هماهنگی ایجاد کند و این دیدگاه برای کشوری نظیر ایران که در مراحل صنعتی شدن است و نمی‌خواهد از نو آوریهای علمی دست برداشته و هدف آن قرار گرفتن در مرزهای دانش بوده و از سوی دیگر فرصتی برای آغاز به کار از صفر نداشته و مراحل تولید علم، تولید فن‌آوری، تولید محصول و بازاریابی به منابع و زمان کافی نیازمند است، ضروری است که فعالیتهای علمی به صورت مجموعه‌ای انجام شود تا بتوان با صرفه جویی در منابع انسانی، زمانی و مالی زودتر به محصول نهایی رسید.

به گزارش ایسنا، معاون علمی و فن‌آوری رییس جمهور اظهار کرد: عمده نیروهای تحقیقاتی ما در موسسات علمی متمرکزند و اگر آنها در حلقه‌های اول زنجیره نوآوری باشند از دستیابی به محصول نهایی باز می مانند در حالی که باید این مراکز در گام‌های اولیه در اندیشه محصول نهایی و تسخیر بازار باشند.

دکتر واعظ زاده در پایان ابراز امیدواری کرد با تقویت فعالیت‌ها در پرتو چنین دیدگاهی به ارتقاء جایگاه ایران در همکاری با مراکز پیشرفته علمی و فن‌آوری دنیا یاری رسانیم تا این عقب ماندگی رنج آور چند ده ساله را به سمت افق‌های طلایی دوباره محقق کنیم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد