جناب آقای بینقی در چلسه ای در محل موسسه آموزش عالی علمی - کاربردی صنعت آب و برق٬ در حضور نماینده دانشگاه جامع٬ مدیر دفتر پژوهش و فناوری٬ ناظر تحقیق و دیگر مسئولین ذیربط به دفاع از پژوهش خود در زمینه وضعیت اشتغال دانش آموختگان دانشگاه جامع علمی - کاربردی در صنعت آب و برق پرداختند. چکیده این پژوهش را در اینجا می خوانیم:
چکیده پژوهش
پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت شغلی دانش آموختگان رشته های کاردانی و کارشناسی علمی ـ کاربردی مراکز آموزشی وابسته به موسسه آموزش عالی علمی ـ کاربردی صنعت آب و برق انجام شده است. روش پژوهش توصیفی از نوع زمینه یابی و ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه بوده است. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانش آموختگان مجتمع های عالی آموزشی و پژوهشی آذربایجان، اصفهان، خراسان، غرب و فارس که طی سالهای 1377 تا 1380 پذیرفته و از سال 1379 تا 1383 دانش آموخته شده اند، تشکیل می دهد. این تعداد قریب 2100 نفر می باشد. نمونه آماری شامل471 نفر بودکه برابر با 21/26 درصد جامعه آماری می باشد.
تعداد رشته های تحصیلی، عبارت بوده است از یازده رشته کاردانی و یک رشته کارشناسی. 71 درصد دانش آموختگان در رشته های اختصاصی وزارت نیرو تحصیل کرده اند و 29 درصد در رشته های غیر اختصاصی وزارت نیرو. با توجه به اطلاعات گردآوری شده :
1 - از مجموع 471 نفر دانشآموخته، 234 نفر (معادل 7/49 درصد) شاغل و 237 نفر (معادل 3/50 درصد) بیکار هستند. 32 درصد از دانشآموختگان بیکار، اختصاصی بودن رشتههای علمی - کاربردی صنعت آب و برق و ناشناخته بودن رشتهها در بازار کار را علت اصلی عدم موفقیت شغلی ذکر کردهاند. سایر دانش آموختگان غیر شاغل به مواردی مانند خدمت نظام وظیفه، ادامه تحصیل، ازدواج و... اشاره کرده اند. از تعداد شاغلین، 61 نفر (معادل 25 درصد) شاغل یکی از شرکتهای تابعه و وابسته به وزارتنیرو و 155 نفر (معادل 2/66 درصد) شاغل شرکتهای غیردولتی (مرتبط با صنعت آب و برق) هستند، 18 نفر (معادل 7/7 درصد) نیز در مشاغل آزاد فعالیت دارند.
2- وضعیت اشتغال دانشآموختگان رشتههای اختصاصی وزارتنیرو به کل دانشآموختگان این رشتهها مناسب تر است.
3- بیشترین میزان اشتغال دانشآموختگان مربوط به گروه آموزشی برق و کمترین مربوط به گروه آموزشی آب و محیط زیست است.
4- تناسب شغل و رشتهتحصیلی حدود 66/35 درصد دانشآموختگان نامناسب و حدود34/64 درصد مناسب اعلام شده است.
۵- میزان رضایت از شغل حدود 57 درصد دانشآموختگان نامناسب و حدود 43 درصد مناسب است.