دستورالعمل موضوع بند" ب" ماده 28 آییننامه مالی و معاملاتی
در خصوص انواع و نحوه وصول درآمدهای اختصاصی
ماده 1- درآمدهای اختصاصی که موسسه مجاز به تحصیل آنها است ناشی از فعالیتهای ذیل میباشد:
الف ـ فعالیتهای آموزشی
ب ـ استفاده از فضاهای آموزشی
ج ـ فعالیتهای پژوهشی و استفاده از نتایج آن
د ـ خدمات مشاورهای ، اجرایی و کارشناسی
هـ ـ استفاده از فضاها و امکانات ورزشی, سلف سرویس و نظایر آن
و ـ استفاده از امکانات چاپ و تکثیر
ز ـ فروش کتب و نشریات و نتایج تحقیقات فنی و اطلاعات تولیدی
ح-درآمد حاصل ازسپرده و سرمایه گذاری ها
ط-فروش خدمات فنی وآزمایشگاهی
ی ـ درآمد ناشی از موقوفات با توجه به وقفنامه
ک ـ واگذاری حق استفاده از اموال غیر منقول مازاد بر احتیاج موسسه بدون حق تصرف مالکانه در قالب قراردادهای اجاره٬ اذن در انتفاع و نظایر آن
ل- درآمد حاصل از برگزاری سمینار و نشست ها، همایش ها، کارگاههای آموزشی
م- فروش اموال مازاد بر نیاز منقول و غیرمنقول به منظور تبدیل به احسن
ن ـ سایر مواردی که به پیشنهاد موسسه به تصویب هیأت امنا میرسد.
تبصره1ـ این گونه فعالیتها و خدمات باید به ترتیبی انجام شود که به تشخیص شورای موسسه موجب رکود اجرای برنامههای اصلی موسسه نگردد.
تبصره2ـ موسسه مجاز است باتصویب شورای موسسه در ازای ارائه خدمات آموزشی ـ پژوهشی به مؤسسات٬ سازمانها٬ ارگانها و نهادهای متقاضی٬ اموال منقول یا غیر منقول یا وجه نقد دریافت نماید.
ماده 2- درآمدهای اختصاصی موسسه از طریق انعقاد قراردادهایی که اصول و ضوابط کلی آن به تصویب شورای موسسه میرسد٬ وصول خواهد شد.
تبصره ـ در مواردی که برای تحصیل درآمد، امکان انعقاد قرارداد نیست٬ ضوابط و اختیارات لازم در مورد چگونگی تحصیل درآمد توسط رئیس موسسه تعیین میگردد.
ماده 3- وجوه دریافتی به حساب یا حسابهای بانکی خاص که از طرف موسسه به منظور تمرکز وجوه درآمدهای اختصاصی افتتاح گردیده است٬ واریز میگردد. برداشت از این حساب یا حسابها با امضای مشترک رئیس موسسه یامقام مجازازطرف وی و مدیر امور مالی انجام میگیرد.
ماده 4- حساب دریافتهای اختصاصی به تفکیک، بر حسب نوع فعالیت و پرداختهای آن توسط امور مالی موسسه نگهداری میشود.
ماده 5- مصرف درآمدهای اختصاصی تابع مقررات آییننامه مالی و معاملاتی موسسه خواهد بود و در مورد پرداخت هـزینههای نیروی انسانی موضوع این دستورالعمل ، به ترتیب زیرعمل می شود:
الف- پرداخت حق التدریس،حق التحقیق،حق التالیف،حق الزحمه،حق حضور درجلسه، حق المشاوره و ... موضوع این دستورالعمل براساس آیین نامه های مصوب است و با تشخیص مسئول واحد تحصیل کننده درآمد و موافقت رئیس موسسه یا مقام مجاز می توان تا 50٪ و در موارد استثنائی حداکثر تا 100٪ علاوه بر مبالغ مقرر در آیین نامه های مصوب پرداخت نمود.
ب- پرداخت حق الزحمه کارکنان غیرهیات علمی واحدها و کارکنان واحدهای ستادی موسسه که درتحصیل درآمدهای اختصاصی مسئولیتی به عهده داشته یابه نحوی دخالت دارند به ازای هر ساعت کار در غیر ساعات موظف (علاوه برساعات اضافه کاری وطرح تمام وقت) معادل یک هفتادو پنجم (۷۵/۱) حقوق ومزایای مستمر ماهانه و حداکثر تا 50 ساعت درماه به تشخیص مسئول واحد و تاُیید رئیس موسسه یا مقام مجاز حسب مورد، قابل پرداخت می باشد.
ج- سایر پرداخت ها به پیشنهاد واحد تحصیل کننده درآمد، به تصویب رئیس موسسه خواهد رسید.
این دستورالعمل در 5 ماده و 3 تبصره در تاریخ08/11/ 85 به تصویب هیأت امنای موسسه آموزش عالی علمی _کاربردی صنعت آب وبرق رسید و از ابتدای سال 1386 پس ازتصویب وزیر علوم، تحقیقات و فناوری لازم الاجرا است .