اخبار موسسه آموزشی و پژوهشی علمی - کاربردی

اخبار ٬ مقالات٬ اختراعات اساتید و دانشجویان در عرصه علم و صنعت

اخبار موسسه آموزشی و پژوهشی علمی - کاربردی

اخبار ٬ مقالات٬ اختراعات اساتید و دانشجویان در عرصه علم و صنعت

آیا مسابقات و نمایشگاه بین المللی اختراعات ژنو معتبر است؟

این یک بحث چند ساله است! از یکسو موسسه مخترعان و نوآوران نخستین ایران و برخی از حامیان آن این حضور را یک موفقیت برای جمهوری اسلامی ایران می دانند و افرادی را که در این چارچوب مدال دریافت کرده اند٬ نزد مقامات رسمی کشور و در برخی مطبوعات مورد تشویق قرار داده اند. از سوی دیگر برخی معتقدند موسسه مذکور یک موسسه علمی نیست٬ و نمایشگاه ژنو ارزش علمی ندارد و یک کار تجاری بخش خصوصی است که با دانشگاهها و کار آکادمیک بی ارتباط است.

در بیطرفانه ترین موضع گیری می توانم بگویم که:

۱- انجمن های دیگری نیز نظیر موسسه حمایت از پژوهشگران٬‌ مخترعان و مبتکران ایران ٬ برای مخترعین ایرانی وجود دارد که دکتر عباس بیات ریاست آن را برعهده دارد و به گزارش ایرنا ٬ اعضای هیات مدیره آن از برگزیدگان نخبگان کشور هستند. این عزیزان٬ نمایشگاه ژنو را معتبر نمی دانند.

۲- افرادی که قصد داشته باشند برای اختراع٬‌ نوآوری یا محصول جدید خود ٬ بازار پیدا کنند می توانند با پرداخت هزینه بابت فضای نمایشگاه ژنو ٬ به این نمایشگاه بروند. اعتبار علمی خاص قائل شدن برای حضور در این نمایشگاه یا فن بازار٬ کار نادرستی است. نام صحیح آن نیز سی و پنجمین نمایشگاه اختراعات٬ ابتکارات و تکنیک های جدید ژنو است. هرچند موسسه مخترعان و نوآوران نخستین ایران٬ آن را سی و پنجمین دوره مسابقات و نمایشگاه بین المللی و تخصصی اختراعات ۲۰۰۷ ژنو نامیده است.

۳- در این نمایشگاه به ۴۰ طرح برتر٬ دیپلم داده می شود. شرکت های خصوصی نیز حدود ۱۸۰ مدال طلا٬ نقره و برنز به شرکت کنندگان برگزیده خود می دهند که ارزش علمی ندارد و حتی به گفته انجمن علمی نخبگان ایرانی٬ ارزش مادی هم ندارد.

۴- برای شرکت در رویدادهای علمی٬ به شیوه واسطه و تور عمل نمی شود٬ بلکه نهاد برگزار کننده در جریان جزئیات امر (مقاله٬ طرح٬ اختراع و ...) قرار می گیرد و اقدامات طرفین از طریق رسمی عمل می شود. 

۵- آنچه گفته شد به این معنی نیست که نباید از نوآوران و مخترعین حمایت شود و یا شرکت کنندگان در نمایشگاه ژنو یا کسانی که به عنوان مخترعان ایرانی معرفی می شوند کارشان ارزشمند نیست. بلکه برعکس٬ سوء استفاده از کار علمی آنان است که نگران کننده است. لذا به عزیزانی که نامشان در سایت موسسه مخترعان و نوآوران نخستین ایران ذکر شده است٬ به خانم ها شهین قربانی٬ آرزو شیخ اکبری٬ سهیلا کامرانی٬ و آقایان خوش رضا٬ علی اسکویی٬ طهماسب داوودی٬ علی زارعی٬ منصور سعادتی٬ سعید نادریان٬ بابک متشرع زاده و پویا روزبانی احترام می گذارم و برایشان آرزوی توفیق روزافزون دارم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد