اخبار موسسه آموزشی و پژوهشی علمی - کاربردی

اخبار ٬ مقالات٬ اختراعات اساتید و دانشجویان در عرصه علم و صنعت

اخبار موسسه آموزشی و پژوهشی علمی - کاربردی

اخبار ٬ مقالات٬ اختراعات اساتید و دانشجویان در عرصه علم و صنعت

بودجه سال آینده آموزش عالی پاسخگوی نیاز دانشگاه‌ها نیست

بودجه سال آینده دانشگاهها و آموزش عالی در حالی در مرحله بررسی و تصویب قرار دارد که به گفته بسیاری از روسای دانشگاهها، میزان آن متناسب با برنامه‌های علمی و توسعه‌ای دانشگاهها جهت توسعه مرزهای دانش و دستیابی به رتبه اول علمی در منطقه نمی‌باشد.

در لایحه اعتبارات 86 دانشگاهها و آموزش عالی، برخی از ردیفهای بودجه وزارت علوم کاهش یافته است، به گونه‌ای که بودجه جاری این وزارتخانه با 5/1 درصد کاهش روبرو شده و اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی آن برای سال 86 هیچ افزایشی نداشته است به نحوی که جمعی از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات پیش‌بینی کردند که دانشگاهها با این ردیفهای اعتباری سال سختی را پیش رو خواهند داشت و برخی از روسای دانشگاهها نیز نسبت به تبعات عدم افزایش بودجه دانشگاه هشدار داده‌اند.

در این باره دکتر محمد حسینی با انتقاد نسبت به وضعیت لایحه بودجه سال 86 به خبرنگار صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، گفت:‌ بر اساس لایحه ارسالی دولت به مجلس، بودجه جاری وزارت علوم با 5/1 درصد کاهش و بودجه عمرانی تنها با 6/0 درصد افزایش روبرو بوده است، بر اساس این لایحه، اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی وزارت علوم برای سال 86 هیچ افزایشی نداشته است.

رییس دانشگاه بین‌المللی امام‌ خمینی (ره): بودجه پیشنهادی سال آینده دانشگاه‌ها رضایت بخش نیست

دکتر غفوری فرد، رییس دانشگاه بین‌المللی امام‌ خمینی (ره) قزوین نیز با بیان اینکه بودجه پیشنهادی سال آینده دانشگاه‌ها رضایت بخش نیست، به ایسنا اظهار کرد: بودجه دانشگاه‌ها باید براساس وظایف، ماموریت و مسئولیت‌های دانشگاه‌ها تعریف شود.

وی با بیان اینکه در سال جاری حداقل 15 میلیارد تومان بودجه برای کارهای اجرایی و عمرانی نیازمندیم، گفت: اگر 5 میلیارد تومان از متمم بودجه و بنا به گفته رییس‌جمهور یک میلیارد تومان هم از بودجه ریاست جمهوری پرداخت شود می‌توانیم بخشی از مشکلات سال جاری را برطرف کنیم.

وی معتقد است: عدم رشد بودجه با توجه به تورم موجود می‌تواند خسارت‌های زیادی به دانشگاه‌های در حال توسعه‌ایی چون دانشگاه ما وارد کند.

رییس دانشگاه صنعتی اصفهان: ضرورت توجه به هزینه‌های دانشگاه‌ها براساس ماموریت

دکتر قربانی رییس دانشگاه صنعتی اصفهان نیز با تاکید بر لزوم توجه به هزینه‌های دانشگاه‌ها براساس ماموریت، قدمت و منطقه، گفت: فعالیتهای پژوهشی، فرهنگی ودانشجویی دانشگاه درسال 86 به دلیل کمبود شدید اعتبارات با مشکل مواجه می‌شوند.

وی به ایسنا اظهار کرد: کسری‌های بودجه مجالی برای فعالیت‌های جدید و به روز به دانشگاه‌ها نمی‌دهد و دانشگاه‌ها مجبورند از هر راهی برای پر کردن خلا‌های مالی استفاده کند.

دکتر قربانی تاکید کرد: دولت موظف است تکلیف خود را با دانشگاه‌ها روشن کند و اگر قادر به پرداخت بودجه کافی به دانشگاه‌ها نیست امکان اخذ شهریه و ایجاد درآمد‌های اختصاصی را برای آنها فراهم کند.

رییس دانشگاه تهران: مجلس و دولت در بودجه بندی به مسائل دانشگاه مادر توجه کنند

آیت الله عمید زنجانی، رییس دانشگاه تهران نیز در همین رابطه میزان بودجه سال آینده دانشگاه را براساس توانمندی‌ها، امکانات و نیازها 70 میلیارد تومان پیشنهاد کرد و گفت: البته دانشگاه تهران برای دستیابی به اهداف خود به بودجه‌ای بالاتر از این مبلغ احتیاج دارد.

وی با بیان اینکه در بودجه دانشگاه تهران علاوه بر تورم باید به فاکتورهای دیگر نیز توجه شود، ‌افزود: به هر میزان که بودجه دانشگاه تهران افزایش یابد، دانشگاه توانایی برداشتن گام‌های بلند در جهت تحقق ماموریتهای خود را خواهد داشت.

آیت الله عمید زنجانی با تاکید بر اینکه دانشگاه تهران نیازمند بودجه عمرانی کلان است، اظهار کرد: اکثر ساختمانهای دانشگاه بیش از 50 سال قدمت دارند و نمای ظاهری برخی از ساختمان‌ها نیز نامناسب است.

رییس دانشگاه تهران در ادامه از کسری بودجه 12 میلیاردی دانشگاه در سال جاری خبر داد و گفت: مجلس و دولت این کسری بودجه که به نوعی به دانشگاه تهران تحمیل شده است را جبران کند.

به گفته وی، دانشگاه تهران از مجلس و دولت انتظار دارد که در بودجه بندی به مسائل دانشگاه توجه کنند تا این دانشگاه متقابلا بتواند قدم‌های بزرگی را در راستای اعتلای نظام و کشور جمهوری اسلامی ایران بردارد، در غیر این صورت به تدریج از قوت‌های دانشگاه کاسته و ضعف‌های آن افزایش می‌یابد.

رییس کمیته آموزش عالی مجلس:  بودجه جاری آموزش عالی در سال آینده 5/1درصد کاهش دارد

حسین امیری‌خامکانی رییس کمیته آموزش عالی مجلس شورای اسلامی نیز، در این رابطه اظهار کرد: طبق گزارشات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی پیش بینی می‌شود بودجه جاری آموزش عالی در سال آینده 5/1درصد نسبت به سال 85 کاهش داشته باشد.

وی با بیان اینکه قرار بود تا پایان برنامه سوم توسعه 5/1 درصد از تولید ناخالص ملی (GDP) به بودجه تحقیقاتی کشور اختصاص یابد، تصریح کرد: دو سال از برنامه سوم گذشته و پیش بینی می‌شود این رقم به 65/0 درصد برسد که این میزان برای تحقیقات کشور بسیار نامطلوب است.

براساس این گزارش طی سفرهای استانی هیات دولت تعهدات زیادی برای دانشگاههای کشور و سیستم آموزش عالی کشور ایجاد شده که مسوولان باید در بودجه بندیها این مساله را نیز مدنظر داشته باشند.

امیری رییس کمیته آموزش عالی مجلس در این رابطه با اشاره به این‌که دولت در سفرهای خود تعهداتی را برای آموزش عالی کشور ایجاد کرده است، عنوان کرد: با کسر اعتباراتی که دانشگاه‌ها برای پرداخت حقوق و مزایای کارکنان دارند، سال سختی در پیش روی آموزش عالی است.

رییس دانشگاه زاهدان: در صورت عدم افزایش بودجه امکان اداره دانشگاه وجود ندارد

دکتر اکبری، رییس دانشگاه زاهدان نیز با اشاره به لزوم توجه به شرایط خاص دانشگاه‌های در حال توسعه مانند دانشگاه زاهدان در بودجه بندی، گفت: در صورت عدم افزایش بودجه 86 دانشگاه نسبت به سال جاری، امکان اداره دانشگاه وجود ندارد.

وی افزود: بودجه سال 86 جوابگوی نیازمان نیست و امیدواریم نمایندگان منطقه در مجلس بتوانند با ارائه دفاعیه‌ایی، پیشنهاد دولت برای بودجه دانشگاه زاهدان را افزایش دهند.

رییس دانشگاه زاهدان با اشاره به تامین بخش عمده‌ایی از کسری بودجه‌ جاری در سال گذشته، گفت:‌ با تمام تلاش‌های صورت گرفته جهت تامین کسری بودجه دانشگاه در حال حاضر دانشگاه زاهدان بیش از 5/1 میلیون تومان کسری بودجه دارد.

رییس دانشگاه زاهدان با اشاره به نرخ تورم 11 تا 12 درصدی پیش بینی شده در بودجه معتقد است: با توجه به ایجاد تعداد قابل توجهی رشته و دانشکده جدید و پژوهشکده در دانشگاه حداقل 25 درصد افزایش در بودجه جاری دانشگاه ضرورت دارد. این در حالیست که کل افزایش بودجه وزارت علوم 2 تا 3 درصد است و آثار و تبعات منفی آن در دانشگاه‌های کشور نمایان خواهد شد.

رییس دانشگاه سمنان: بودجه جاری دانشگاه درلایحه بودجه سال آینده10 درصد رشد منفی دارد

همچنین دکترعلی خیرالدین، رییس دانشگاه سمنان در این رابطه به ایسنا گفت: بودجه جاری دانشگاه در لایحه بودجه سال 86 نسبت به سال گذشته 10 درصد رشد منفی دارد که این امر دانشگاه را با مشکلات عدیده‌ای روبرو می‌کند.

وی، با تاکید بر لزوم توجه ویژه نمایندگان مجلس به بودجه دانشگاه‌ها، افزود: مشکل دانشگاه سمنان در بخش تعمیر و تجهیزات جدیست و هنوز 40 درصد بودجه سال 85 در این بخش به ما تعلق نگرفته است.

رییس دانشگاه تربیت معلم سبزوار: رشد 3 درصدی بودجه آموزش عالی پاسخگوی نیاز دانشگاه‌ها نیست

دکتر محمدیان، رییس دانشگاه تربیت معلم سبزوار، نیز به ایسنا اظهار کرد: رشد 3 درصدی بودجه آموزش عالی در سال آینده، پاسخگوی نیازها و برنامه‌های دانشگاه‌ها نیست.

وی با بیان اینکه بودجه امسال دانشگاه با وجود شش هزار دانشجو در مجموع 4 میلیارد و 300 میلیون تومان بود، گفت: دانشگاه امسال در بخش جاری با کسری بودجه روبرو شده بود که توانستیم این کسری را با درآمدهای اختصاصی دانشگاه جبران کنیم.

رییس دانشگاه تربیت معلم سبزوار با اشاره به افزایش اعضای هیات علمی، کارمندان، هزینه‌ها، ‌خدمات و قراردادهای دانشگاه و لزوم لحاظ این موارد در بودجه بندی، گفت: رفع نیازهای دانشگاه در سال آینده با چالش‌های جدی روبرو است.

بودجه سال 86 دانشگاهها هنوز به صورت نهایی تصویب نشده و روسای دانشگاهها به عنایت و توجه بیشتر نمایندگان مجلس امیدوارند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد