اخبار موسسه آموزشی و پژوهشی علمی - کاربردی

اخبار ٬ مقالات٬ اختراعات اساتید و دانشجویان در عرصه علم و صنعت

اخبار موسسه آموزشی و پژوهشی علمی - کاربردی

اخبار ٬ مقالات٬ اختراعات اساتید و دانشجویان در عرصه علم و صنعت

آشنایی با MIT و هاروارد به کمک دکتر سیامک معطری

آقای سیامک معطری که فارغ التحصیل پزشکی از دانشگاه شهید بهشتی و دانشجوی دکتری بهداشت بین المللی در دانشگاه بوستون هستند٬ در وبلاگ دور روزگاران مطالب جالبی درباره دانشگاههای ام. آی. تی. و هاروارد نوشته اند که در اینجا نقل می شود:

دانشگاه ام آی تی


دانشگاه ام آی تی به عنوان یکی از مهمترین مجموعه های آموزشی پژوهشی جهان در شهر کمبریج و درایالت ماساچوست واقع است. شهر کمبریج یکی ازشهرهای (بخوانید محله های ) کلان شهر بستون است. در واقع بستون از تعدادی شهر به هم پیوسته تشکیل شده است که هرکدام شورا و شهردار و تشکیلات و سیاست های جداگانه دارند. شهر کمبریج به یک شهربا رویکرد اجتماع مدار شهرت دارد یعنی اینکه تلاش می شود تا شعارهایی مثل بهداشت برای همه، بنزین ارزانتر و حمایت از اقشار آسیب پذیربه عمل درآید. خلاصه شهر کمبریج یک جورایی یکی از شهرهای لیبرال آمریکاست. از طرف دیگر بافت جمعیتی این شهر، دارای چگالی دانش بیشتری از سایر نقاط بستون است. اکثراستادان و مهمتر از آن دانشجویان با هوش ام آی تی و هاروارد در این شهر زندگی می کنند .

دانشگاه ام آی تی یک دانشگاه خصوصی است. 5 دانشکده و یک کالج و 32 دپارتمان دارد. ام ای تی در سال 1861 توسط ویلیام بارتن راجرز در پاسخ به صنعتی شدن سریع آمریکا تاسیس شد.فلسفه این دانشگاه آموختن از طریق انجام دادن است.در طول جنگ جهانی دوم به ساخت تکنولوژی های جنگی روی آورد و کامپیوتر و رادار حاصل این تلاش بود. فکر می کنم الان که داریم با استفاده از این تکنولوژی با هم گفتگو می کنیم باید به افتخار ام آی تی کلاهمان را برداریم و یک هورا بکشیم.

69 نفر از برندگان نوبل از وابستگان به ام آی تی هستند. 40 درصد دانشجویان تحصیلات تکمیلی خارجی هستند. دانشجویان ایرانی گروهی از بهترین و هوشمندترین فرزندان سرزمین ایران هستند که دراین دانشگاه تحصیل می کنند. گروه مطالعات ایرانی ام آی تی هم از مراکز معتبری است که به همت جمعی از استادان فرهیخته و اندیشمندان ایرانی تشکیل شده است. یکی از کارهای خوب این گروه مطالعاتی دعوت از استادان ایرانی یا ایران شناسان غیرایرانی است که در زمینه های مختلف سخنرانی هایی را برای علاقمندان ارایه می دهند.
 

دانشگاه هاروارد در کمبریج و در ایالت ماساچوست واقع است. در واقع کلان شهر بستون از تعداد زیادی شهر به هم پیوسته تشکیل شده است. و شهر کمبریج یکی از این شهرهاست. جان هاروارد در 13 مارس 1639 کالج هاروارد را تاسیس کرد.جالب اینست که نخستین کتابخانه هاروارد با اهدای 400 جلد کتاب از طرف جان هاروارد جوان تاسیس شد. هم اکنون هارواردبا 15 میلیون جلد کتاب یکی از کامل ترین کتابخانه های جهان را دراختیار دارد به عنوان مثال بیشتر کتابهایی که به زبان فارسی به خصوص در سالهای اخیر چاپ شده اند در این کتابخانه موجود است . همچنین نسخه های کتابهای ایرانی از صدر مشروطیت و قبل از آن در این کتابخانه یافت می شوند.

هاروارد بیشترین بودجه یک موسسه آموزشی در دنیا را دارد بودجه ای بالغ بر 29.2 میلیارد دلار در سال 2006 میلادی. 2400 استاد به 6700 دانشجوی دوره لیسانس و 12400 دانشجوی تحصیلات تکمیلی سرویس می دهند.هاروارد با پسر عمویش ام آی تی شانه به شانه در کمبریج به تولید دانش مشغولند. در اوایل 1900 و بعداز آن بارها صحبت ادغام این دو موسسه آموزشی و پژوهشی بوده است. 75 نفر از برندگان جایزه نوبل از وابستگان به هاروارد هستند. دانشجویان ایرانی در هاروارد انجمن دارند و در زمینه های علمی و هنری فعال هستند.
نظرات 1 + ارسال نظر
سیامک جمعه 4 خرداد‌ماه سال 1386 ساعت 12:49 ق.ظ http://doreroozgaran.blogspot.com/

جناب قراباغی

از توجه شما به این مطالب ممنونم امیدوارم جنابعالی هم در کنار خانواده محترم برقرار و سرافراز باشید.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد